Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει τόσο το ΣΑΒΒΑΤΟ όσο και η ΚΥΡΙΑΚΗ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, παρότι κάποιες τοπικές συννεφιές, ίσως καταφέρουν να κρύψουν τον ήλιο το απογευμα Σαββάτου. Το ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί άνεμοι. Ιδιαίτερα στις περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαικό, το ΣΑΒΒΑΤΟ θα επικρατήσει δυνατή μπουκαδούρα (νοτιάς) ο οποίος από το βράδυ της ίδιας μέρας, θα δώσει την θέση του σε πολύ ισχυρό βαρδάρη, έντασης τοπικά έως και 8 μποφόρ. Αυτό ισχύει για τις ακτές ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πόλη) και γενικά τις περιοχές αυτές.
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ αντίθετα, ο καιρός όλο το ΣΚ θα είναι πολύ καλός, χωρίς ιδιαίτερους ανέμους, μόνο την ΚΥΡΙΑΚΗ θα φυσήξει τις πρωινές ώρες ένας βοριάς γύρω στα 4-5 μποφόρ και κυρίως αυτό αφορά τα δυτικότερα τμήματα. Για παράδειγμα, στον Νέο Μαρμαρά, ο βοριάς την ΚΥΡΙΑΚΗ μεταβίας θα φτάνει τα 3 μποφόρ, ενώ την ίδια ώρα στο Ποσείδι, θα ξεπερνάει τα 6 με 7.

* Προτιμήστε παραλίες του δευτέρου ποδιού τόσο το ΣΑΒΒΑΤΟ όσο και την ΚΥΡΙΑΚΗ οπου οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και οι θάλασσες ήρεμες. Στις ακτές Θερμαικού, ο βαρδάρης θα είναι ισχυρός.