Περιορίζεται η αστάθεια σήμερα (Τρίτη 10/7/2018) σε ανατολικότερα τμήματα της χώρας. Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όμως προς το μεσημέρι, νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε Θράκη, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται μπόρες/όμβροι κυρίως στα ορεινότερα. Ωστόσο, προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα πεδινά τμήματα της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς να επηρεαστούν από σύντομες μπόρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο, τη δυτική Ελλάδα και τα νοτιότερα του Ιονίου τοπικά θα φτάσουν και τα 6-7 μποφόρ. Σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33°C τοπικά σε κλειστά ηπειρωτικά τμήματα μακρυά από τη θάλασσα, ενώ σε παράκτιες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 26-28°C.

 

Για τη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως πάνω από την ορεινή ζώνη με μικρή πιθανότητα για όμβρους εκεί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, οι οποίες προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα βορειότερα του νομού. Η πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι μικρή.

 

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

τρίτη αστάθεια Ιούλιος 2018 χάρτης Αττική

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.