Μετατόπιση κατά 150-200χλμ νοτιότερα το κέντρο της διαταρραχής, έχει ως αποτέλεσμα και την ανακατανομή αντίστοιχα των περιοχών με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Στο επίκεντρο των περιοχών οπου η κατάσταση θα είναι δύσκολη, (περιοχές με κόκκινο δηλαδή) μπαίνει όλη η ΘΕΣΣΑΛΙΑ με έμφαση στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ, η ΠΙΕΡΙΑ, η ΕΥΒΟΙΑ καθώς και οι ΣΠΟΡΑΔΕΣ αλλά όχι στην ένταση που φαινόταν εχτές! Εκτός ζώνης έντονων φαινομένων βγαίνει η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και η κεντρική Μακεδονία.
Δύσκολη η αποψινή νύχτα και κυρίως το ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τον ΒΟΛΟ οπου φαίνεται να δέχεται καταρακτώδεις βροχές ικανές να προκαλέσουν προβλήματα μέσα στην πόλη.
Πολύ νερό φαίνεται και για την Λάρισα, από το απόγευμα σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ μέχρι ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ περίπου.
Αξιόλογες καταιγίδες μέσα στην ΔΕΥΤΕΡΑ και στην ΑΤΤΙΚΗ κατά τόπους.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αναμένουμε ενίσχυση του βαρδάρη από το ΜΕΣΗΜΕΡΙ σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ ενώ ταυτόχρονα θα εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες κατα διαστήματα μέχρι και αργά τα μεσάνυχτα. Οι καταιγίδες αυτές, φαίνεται να διατηρούνται μέχρι το πρωί της ΔΕΥΤΕΡΑΣ με τάση εξασθένησης, μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και γρήγορα θα σταματήσουν. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα Οκτώβρη, οπου το πρωί ΔΕΥΤΕΡΑΣ θα χρειαστεί και μακρυμάνικο ειδικά στα ορεινότερα τμήματα!
Τα πάντα θα αποτελούν παρελθόν από ΤΡΙΤΗ οπου το καλοκαίρι ξαναπέρνει το πάνω χέρι.