Βροχερό το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Αυτή τη φορά φαίνεται να επηρεάζεται το σύνολο της χώρας με έμφαση στα δυτικά και βόρεια.

 

Δευτέρα 8/4/2019
Νεφώσεις αυξημένες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές στο Ιόνιο και σταδιακά στα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο σποραδικό/παροδικό χαρακτήρα στα δυτικά, ενώ θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας όλη την ηπειρωτική χώρα, τα δυτικά και βόρεια των Κυκλάδων, το βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν ιδιαίτερη ένταση στην κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα της Θεσσαλίας. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα τείνουν προς εξασθένηση στα δυτικά και νότια, ενώ θα ενταθούν στο ανατολικό Αιγαίο με έμφαση στα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειώνονται και καταιγίδες.

Άνεμοι: στο Ιόνιο δυτικοί 4-5 και στα νοτιότερα 6 μποφόρ, στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα ξεπεράσει τους 14-16°C. Στην Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τοπικά τους 18-20°C.

 

 

Τρίτη 9/4/2019
Νεφώσεις αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία με έμφαση στα κεντροδυτικότερα τμήματα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Μέσα στο πρωί οι βροχές θα ενταθούν στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Μπόρες αναμένονται και στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από τοπικές βροχές/όμβρους/μπόρες και τμήματα της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από το βράδυ στο σύνολο της χώρας με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι βροχές/μπόρες θα επιμείνουν.

Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς (πλην Θράκης όπου θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί έως 3-4 μποφόρ). Στην υπόλοιπη χώρα (Ιόνιο-Στερεά-κεντρικό Αιγαίο και νοτιότερα) οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα 7-8 μποφόρ. Τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Θερμοκρασία: σε όλη τη χώρα δε θα ξεπεράσει τους 16-18°C.

 

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το facebook group μας και το κανάλι μας στο youtube ώστε να βλέπετε πανέμορφα timelapse και άλλες καιρικές βιντεο-ανταποκρίσεις.

 

Αττική: Την Δευτέρα νεφώσεις κατά διασήματα αυξημένες με βροχές και πιθανότητα για μπόρες κυρίως στα νοτιότερα του νομού από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν. Την Τρίτη άστατος ο καιρός με πιθανότητα για μπόρες/τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι της Τρίτη 7-8 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία την Δευτέρα δε θα ξεπεράσει τους 12-14°C σε μικρή άνοδο την Τρίτη.

 

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά τοπικές βροχές με έμφαση στα ορεινότερα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν (τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικότερα του νομού). Οι βροχες αναμένεται να επιμείνουν κατά διαστήματα έως και το απόγευμα της Τρίτη με εξασθενούμενη ένταση και διαστήματα πρόσκιαρης ηλιοφάνειας μέσα στην Τρίτη. Πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας και της Τρίτης. Οι άνεμοι αρχικά ανατολικοί 3-4 μποφόρ, σταδιακά από το απόγευμα της Δευτέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δε θα ξεπεράσει τους 13-15°C, την Τρίτη θα αγγίξει στα δυτικότερα και τους 16-18°C.