Διαφοροποιείται σε σχέση με την ΤΡΙΤΗ ο καιρός, καθώς περιμένουμε αυξημένες κατά τόπους – στην νότια χώρα- συννεφιές οι οποίες μάλιστα θα αφήσουν και κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές. Παράλληλα, η αστάθεια θα αυξηθεί πάνω από τα ηπειρωτικά τμήματα, έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα, θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες μπόρες και καταιγίδες. Στα παράκτια πάντως τμήματα, δεν αναμένεται κάποιο αξιόλογο φαινόμενο και η λιακάδα θα κυριαρχεί στα κεντρικά και βόρεια.
Στις περιοχές που καλύπτονται με κίτρινο, θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι μικρής διάρκειας και έκτασης εδώ. Στις περιοχές με κόκκινο ( κυρίως ορεινές ) οι καταιγίδες που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα, πιθανώς να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τέλος, στις περιοχές με πράσινο, θα έχουμε τοπικές συννεφιές με πιθανότητα για κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές ή μεμονομένες,μικρής διάρκειας καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές χωρίς χρώμα, η λιακάδα θα κυριαρχεί όλη την ημέρα, χωρίς φαινόμενα.

Σημείωση: Η πρόγνωση των καταιγίδων, είναι πιθανολογική. Αυτό σημαίνει πως στην ουσία, προβλέπουμε τις συνθήκες σύμφωνα με τις οποίες σε μια δεδομένη περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί καταιγίδα και τι ένταση ενδεχομένως να έχει. Δεν σημαινει οτι θα βρέξει 100% και θα έχουμε καταιγίδα. Μην ξεχνάμε πως αυτή την εποχή, τα φαινόμενα είναι τοπικά έτσι κι αλλίως και μπορεί μια περιοχη να δέχεται ισχυρή καταιγίδα, ενώ ταυτόχρονα λίγο ποιο δίπλα να κυριαρχεί ηλιοφάνεια.