Ισχυρές βροχές, εκδηλώνονται ήδη απο το πρωί στην δυτική Ελλάδα, κυρίως την Ηπειρο. Μέσα στην Τρίτη, αυτές οι βροχές θα προσπαθήσουν να επεκταθούν ανατολικότερα, επιρεάζοντας και την ορεινή Θεσσαλια-δυτική Μακεδονία καθώς και ( τοπικά) την Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο ισχυρός νοτιάς και οι σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες, φτάνοντας τους 24-26 βαθμούς κατά τόπους!  

Η ζώνη αυτή βροχών, θα επιρεάσει όλη την χώρα μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11  δίνοντας ένα ” βροχοπέρασμα” απο δυτικά προς ανατολικά. Κατά τόπους μάλιστα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Απο το ίδιο βράδυ πάντως, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και απο τα δυτικά και ο καιρός θα βελτιωθεί, με τους ανέμους να εξασθενούν. Οι επόμενες ημέρες, δεν φαίνεται να δίνουν σημαντικά επισόδεια βροχής, παρά τις συννεφιές που θα μας έρχονται ανά τακτά διαστήματα απο την κεντρική Μεσόγειο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ισχυρός ο νοτιάς την ΤΡΙΤΗ με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Η συννεφιά δεν θα επιτρέψει τον υδράργυρο να ανέβει παραπάνω, όπως έγινε σήμερα. Προς το βραδάκι, ενδέχεται να ψιχαλίσει-λασποβρέξει πρόσκαιρα, γενικά φαινόμενα άνευ σημασίας, ενώ ο νοτιάς θα εξασθενήσει. Η ΤΕΤΑΡΤΗ θα ξεκινήσει με συννεφιά, ενώ θα ψιχαλίζει/βρέχει ασθενώς κατά περιόδους. Προς το μεσημεράκι, ίσως εκδηλωθεί μπόρα και στην πόλη, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και το βράδυ θα ξαστερώσει, με την ζέστη να υποχωρεί.  Οι επόμενες ημέρες θα κυλίσουν με ηλιοφάνεια και εναλαγές συννεφιάς, με την θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς τα μεσημέρια. Δεν φαίνονται άλλες βροχές  στην πόλη για τις επόμενες ημέρες.

ΑΤΤΙΚΗ: Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, οι συννεφιές και η παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ, ενδέχεται να εκδηλωθεί μπόρα ή και σύντομη καταιγίδα με παράλληλη στροφή των ανέμων σε δυτικούς και καθάρισμα της ατμόσφαιρας απο την θολούρα. Οι επόμενες ημέρες θα κυλίσουν με καλό γενικά καιρό,χωρίς βροχές και ευχάριστες θερμοκρασίες.

Untitled