Επέλαση μίνι χιονιά στην βόρεια και κεντρική χώρα, μετά και τα τελευταία δεδομένα, τα οποία έκαναν θεαματική..κωλοτούμπα προς μια αρκετά αξιόλογη κακοκαιρία, κάτι που μέχρι εχτές δεν φαινόταν σε κανένα μοντέλο πρόγνωσης.  ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ λοιπόν δεδομένα, ο καιρός στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ( ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ) θα παρουσιάσει υποτροπή, απο ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ με αρχικά τοπικές βροχές. Προς την νύχτα, αυτές θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις, αρχικά στις ορεινές περιοχές της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ( και ημιορεινες κεντρικης οπου  ο βαρδάρης θα μεταφέρει νωρίτερα εκεί το κρύο).

Η ΤΡΙΤΗ θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως ημέρα χιονιά ( οι πιθανότητες ξεπερνάνε το 80% για χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιπεδινά τμήματα) στο σύνολο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και αργά το βράδυ , λίγο πριν ο καιρός αρχίσει να βελτιώνεται, χιόνι θα πέσει και σε πεδινές περιοχές της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, μακριά όμως απο τις ακτές.

Στον παρακάτω χάρτη, βλέπουμε την ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΙΟΝΟΚΑΛΥΨΗ στην Μακεδονία, μετά το πέρας της κακοκαιρίας ( ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ-ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ).  Χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν και στις περιοχές οπου δεν καλυπτονται απο χρώμα, αλλά χωρίς όμως χιονόστρωση. Εξαιρούνται τα πόδια της Χαλκιδικής, οπου εδώ όλα τα φαινόμενα θα πέφτουν με την μορφή βροχής καθ όλη την διάρκεια της κατάστασης.

ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ/ Η ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.

( ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

Untitled2

[ad name=”InsidePostBanner”]