Αρκετά ενθαρυντικά, είναι τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, για μια πρώτη δόση Χειμώνα, όσον αφορά τα βουνά μας, της βόρειας κυρίως χώρας! Ο λόγος για τις…πρώτες χιονοπτώσεις οι οποίες ίσως τις δούμε να πέφτουν σε βουνά όπως το Καιμάκτσαλαν, Σμόλικας, Ολυμπος και γενικά βουνά μεγάλων υψομέτρων. Οι θερμοκρασίες που θα παρατηρηθούν στην στάθμη των 1500m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ( 850hpa) το επόμενο διάστημα, (εικονα από wetter.de ) με έμφαση το τελευταίο 5ήμερο του μήνα, υποστηρίζουν δυνατά αυτή την εξέλιξη, των χιονισμένων βουνοκορφών μας, ίσως και χαμηλότερα!

MS_2240_ens

Οι μεγαλύτερες πιθανότητες, τοποθετούνται το διάστημα 29/9 με πρώτες ημέρες του Οκτώβρη. Γενικά, η διάταξη που θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, ευνοεί ιδιαίτερα την κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας, που αν συνδιαστούν σωστά ( με  μια διαταραχή ) θα δούμε τα πρώτα σκιρτίματα του Χειμώνα, να κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά μας!  Παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη, και θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση, αν τα στοιχεία επιμείνουν η όχι.

Παραδοσιακά πάντως, ασχέτως με το αν θα πέσουν τελικά η όχι αυτά τα χιόνια στα βουνά της βόρειας κυρίως χώρας, η διάταξη αυτή αφήνει πολύ νερό σε Ευβοια και Θεσσαλία, ενδεχόμενο το οποίο το παρακολουθούμε επίσης.