Με πολύ ζεστό καιρό, στα όρια του καύσωνα κυρίως στις βορειότερες περιοχές- θα κυλίσει και η ΚΥΡΙΑΚΗ. Εξασθενημενοι άνεμοι καθώς και ηλιοφάνεια, θα χαρακτηρίζουν ακόμη μία άκρως καλοκαιρινή ημέρα. Την ΔΕΥΤΕΡΑ, πρόσκαιρα θα μας απασχολήσουν συνθήκες περιορισμένης ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ , έτσι μέσα στην ημέρα, περιμένουμε να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Φαινόμενα που θα έχουν σταματήσει πάντως μέχρι τις βραδυνές ώρες και θα περιοριστούν στην ΘΡΑΚΗ (εδώ η αστάθεια θα επιμείνει και την ΤΡΙΤΗ) . Η θερμοκρασία σε πτώση κατά 3-5 βαθμούς, η οποία πτώση θα κορυφωθεί την ΤΡΙΤΗ, καθώς οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 31 στα βόρεια με 33 στα νοτιότερα τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η Ζέστη υποχωρεί από την ΔΕΥΤΕΡΑ, καθώς θα μας έρθουν παροδικές συννεφιές και πιθανόν κάποιες μεμονωμένες μπόρες ή και σύντομη καταιγίδα κυρίως στο εσωτερικό. Πολύ μικρή πιθανότητα υπάρχει να επηρρεαστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης από πρόσκαιρη βροχή κυρίως το πρωί της ίδιας μέρας. Τα όποια φαινόμενα πάντως εκδηλωθούν, θα σταματήσουν προς τις πρώτες απογευματινές ώρες και ο καιρός θα καθαρίσει, καθώς θα μας απασχολήσει ένας βαρδάρης ήδη από τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση κατά 3-5 βαθμούς, έτσι δεν θα ξεπεράσει τους 29-30 την ΤΡΙΤΗ στην πόλη.

ΑΤΤΙΚΗ: Στην Αττική και γενικότερα τα νότια, η πτώση της θερμοκρασίας θα έρθει από την ΤΡΙΤΗ, με τις δροσερότερες αέριες μάζες να έρχονται με την μορφή βοριάδων – όχι πάντως ιδιαίτερα ισχυρών- . Οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν και εδώ τους 30-31 βαθμούς κατά τόπους.