Έντονη ζέστη σε επίπεδα καύσωνα, μας επιφυλάσσει η νέα εβδομάδα κυρίως απο την Τρίτη και έπειτα. Η ηλιοφάνεια πάντως, θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο μέχρι και τα τέλη αυτής.

Η Δευτέρα, θα ξεκινήσει, θα κυλίσει και θα τελειώσει με ηλιοφάνεια σε όλη την βόρεια χώρα. Προς το μεσημεράκι, λίγες τοπικές συννεφιές θα σχηματιστούν μόνο στα ορεινά, άνευ όμως σημασίας. Εξασθενημένοι οι άνεμοι τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα. Η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα μακριά απο τις ακτές. Στα παράκτια, η θαλάσσια αύρα που θα πνέει μέσα στην ημέρα, δε θα αφήσει τον υδράργυρο να ανέβει πάνω απο τους 32 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, η μέρα θα κυλίσει με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και αρκετή ζέστη προς το μεσημέρι, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 33 βαθμούς στο κέντρο της πόλης. Καλύτερη η κατάσταση στην παράκτια ζώνη, όπου η θαλάσσια αύρα που θα φυσήξει  το μεσημεράκι, θα δροσίζει αρκετά με την θερμοκρασία εκεί να μην υπερβαίνει τους 31-32 βαθμούς.

Υποχώρηση του κύματος ζέστης, φαίνεται απο το Σάββατο το απόγευμα και απο τα βόρεια, με πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων μέσα στην Κυριακή. Αυτή πάντως η πτώση, θα είναι πρόσκαιρη, καθώς όλα δείχνουν οτι η ζέστη δείχνει διαθέσεις να ξαναεπισκευθεί την χώρα μας απο την επόμενη εβδομάδα.

[ad name=”InsidePostBanner”]