Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα (24/5/2018) ο καιρός  σε μεγάλο μέρος της χώρας μας (όπως τονίσαμε και ΕΔΩ). Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού.

Κάτα το ξημέρωμα-πρωί πιθανότητα για τοπικές μπόρες καταιγίδες υπάρχει στo Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο (ιδίως στα παράλια της Ηπείρου) στην Δυτική Θεσσαλία (τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρά), στη βορειοδυτική Στερεά και το σύνολο της Μακεδονιάς  (εδώ κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές), ενώ πολύ μικρή πιθανότητα θα υφίσταται και για μπόρες στη Θράκη.

Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα κι έτσι θα έχουμε σχεδον στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας μπόρες και καταιγίδες με έμφαση βέβαια τις ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές ωστόσο από το βράδυ θα έχουμε γρήγορη βελτίωση. Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο της βόρειας χώρας, τα εσωτερικά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, την Στερεά και τα εσωτερικά τμήματα της Πελοποννήσου.  Να τονιστεί ότι τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα .

 

Επιπλέον από την μεταβολή του καιρού θα επηρεαστεί τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, στην Αττική κατα τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα έχουμε καταιγίδες που αρχικά θα επηρεάσουν τα εσωτερικά τμήματα του νομού ιδίως στα βόρεια-βορειοδυτικά και πιθανώς να γενικευθούν στο σύνολο του νομού,. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες  και στην συνέχεια κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα έχουμε μπόρες-καταιγίδες με έμφαση στα ορείνα και τα ανατολικά τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη θα είναι τοπικά έντονα .