Άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς και λίγες βροχές στα δυτικά και νότια τα χαρακτηριστικά του κλεισίματος του καιρού του Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 30/10  θα επικρατούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες σε όλη την χώρα μαζί με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στο υπόλοιπο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6-7μποφορ στο Ιόνιο με εξασθένηση και 4-5 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 στα βόρεια και στα δυτικά, από 13 έως 26 στα κεντρικά ηπειρωτικά, 13-24 στα νότια και από 15 έως 22 στα νησιά.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμους.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμους.

 

Την Τετάρτη 31/10 στη νότια χώρα θα επικρατούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός. Λίγες βροχές θα σημειωθούν το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφορ στο Ιόνιο, και στο Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 στα βόρεια και στα δυτικά, από 13 έως 27 στα κεντρικά ηπειρωτικά, 13-24 στα νότια και από 16 έως 24 στα νησιά.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμους.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το πρωί θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13έως 24 βαθμους.