Πρόσκαιρη έξαρση της αστάθειας σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5 στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας και δυτικότερα. Δεν φαίνεται να επιρεάζεται η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία. Αναλυτικότερα: Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, στον άξονα της Πίνδου ( Ηπειρος, Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία) θα αναπτυχθούν οργανωμένα κύτταρα καταιγίδων. Σχετικά αυξημένη η πιθανότητα, αυτά να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής ή χαλαζόπτωση. Η κίνηση των κυττάρων θα είναι από ΒΒΔ προς ΝΝΑ, έτσι θα επιρεαστούν και πεδινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και ( κυρίως των βορειοτέρων τμημάτων) της κεντρικής Μακεδονίας.
Καταιγίδες τις ίδιες ώρες, θα εκδηλωθούν και στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου, όχι όμως της έντασης των παραπάνω περιοχών. Βελτίωση του καιρού από τις βραδυνές ώρες.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Με παροδική συννεφιά ξεκινά η μέρα στο σύνολο των διαμερισμάτων. Ο ήλιος πάντως σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του. Προς τις μεσημεριανές και έπειτα ώρες, θα δούμε να αναπτύσονται εστίες καταιγίδων στα βορειότερα τμήματα, και κυρίως προς τους νομούς Κιλκίς-Πέλλας Ημαθίας. Οι καταιγίδες αυτές, εξασθενούμενες θα κινηθούν προς την Θεσσαλονίκη, έτσι η πιθανότητα μπόρας είναι υπαρκτή προς τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, δεν αναμένονται βροχές, η μέρα θα τελειώσει με λιακάδα και ασθενεις ανέμους.