Απογευματινού τύπου μπόρες στο εσωτερικό της Μακεδονίας και Θράκης, θα εκδηλωθούν και την Παρασκευή. Η μέρα θα ξεκινήσει παντού με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους. Προς το μεσημέρι, θα συννεφιάσει στα ορεινά και νωρίς το απόγευμα, θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες σε αυτά και τις γύρω περιοχές. Τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα καθαρίσει με την δύση του Ηλίου. Στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένεται κάτι άξιο αναφοράς, με την ημέρα να κυλάει με πλήρη ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία διατηρείται σε καλοκαιρινά επίπεδα. Το μεσημέρι θα πιάσουμε και τους 29-30 βαθμούς στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.
Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η μέρα θα κυλίσει με ηλιοφάνεια. Προς το απογευματάκι, θα συννεφιάσει τοπικά στα γύρω ορεινά, με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ψιχάλα/μπόρα, σε εκείνα τα τμήματα. Η πόλη, ωστόσο, δεν αναμένεται να επηρεαστεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 30 βαθμούς κατά τόπους. Θαλάσσια αύρα θα πνέει τις θερμές ώρες της ημέρας, γύρω στα 2-3 μποφόρ.
Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος με ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία γύρω στους 24-25c το μεσημέρι.
Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες, θα κυλίσει και το Σάββατο. Την Κυριακή, αραιές συννεφιές από τα νότια, θα πυκνώνουν κατά περιόδους. Αυτές οι συννεφιές θα δώσουν και κάποιες τοπικές λασποβροχές μόνο όμως στην νότια χώρα και την Κρήτη.