Με αραιές συννεφιές, κατά περιόδους πυκνότερες θα κυλίσει η Τετάρτη 16/5 στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα τα έχει η νότια νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, ιδιαίτερα στην νότια χώρα. Αναλυτικότερα:
Ο θαμπός, γενικά νεφελώδης καιρός θα μας απασχολήσει τουλάχιστον μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι συννεφιές αυτές πάντως, δεν θα είναι ικανές να αφήσουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Μεμονωμένες μπόρες ή και καταιγίδες μικρής διάρκειας, θα πρέπει να αναπτυχθούν εντούτοις, στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας,Ηπείρου και Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε μάλλον καλοκαιρινά επίπεδα. Οι μέγιστες θα φτάνουν και τους 29-30 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Mε γενικά ‘θαμπό’ καιρό θα κυλήσουν οι μέρες μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Αραιές συννεφιές, κατά περιόδους πυκνότερες θα δίνουν την γνωστή ‘γαλακτώδη’ όψη στον ουρανό. Από πλευράς βροχών: Η ΤΕΤΑΡΤΗ συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες για σύντομη μπόρα τις απογευματινές ώρες, προερχόμενη από τα Πιέρια. Σε γενικές όμως γραμμές, δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Παρασκευή. Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ο καιρός θα κυλίσει με αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Δεν αναμένεται βροχή. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα, θα φτάνει και τους 25-26 βαθμούς κατά τόπους. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: Όλα τα ορεινά κατά μήκος της Πίνδου, την ΤΕΤΑΡΤΗ τα Πιέρια-Βέρμιο. Δεν αναμένεται να επηρεαστούν πεδινά τμήματα μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από κάτι αξιόλογο.