Η ανώτερη διαταραχή που ήδη επηρέασε και επηρέαζει σημαντικά τμήματα της χώρας με ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους θα συνεχίσει να δίνει καταιγίδες και αύριο Δευτέρα (30/7/2018).

Ήδη από το πρωί ο καιρός θα είναι νεφελώδης κυρίως στα νότια τμήματα της Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και τα ορεινότερα του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου δεν αποκλείονται όμβροι/καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές. Και στην Αττική η πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων πιθανώς ισχυρών είναι αυξημένη κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού (ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και τμήματα της πόλης). Προς το μεσημέρι και ενώ σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες αρχικά στα ορεινά τμήματα, ενώ προς το απόγευμα/βράδυ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και πεδινότερα της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μικρή, αλλά υπαρκτή, η πιθανότητα για καταιγίδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα θαλάσσια τμήματα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Μετά το μεησμέρι οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει σε κλειστά ηπειρωτικά τμήματα και τους 33-35°C, μη ξεπερνώντας τους 27-29°C στα πιο παράκτια και παραθαλάσσια.

 

 

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος την ερχόμενη εβδομάδα κυρίως στα κεντροβόρεια ηπειρωτικά τμήματα με καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη του καιρού μέσα από τακτικά δελτία.