Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών τμημάτων

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Τρίτη 26/5 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο και τα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στο σύνολο των ηπειρωτικών τμημάτων, αρχικά στα ορεινά και έπειτα και στα πεδινά τμήματα κατά τόπους.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν στα ηπειρωτικά και θα περιοριστούν στην Εύβοια, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες κατά τόπους.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφορ στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 στα βόρεια, από 12 έως 23 στα δυτικά και νότια, από 11 έως 21 στα κεντρικά, από 12 έως 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

 

 

Την Τετάρτη 27/5 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, το κεντρικό Αιγαίο, καθώς και στην Κρήτη.

Τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Δυτική και Βόρεια Στερεά, την Δυτική Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν μεμονωμένα στα βόρεια και την νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο 4-5 έως 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 στα βόρεια, από 12 έως 25 στα δυτικά και νότια, από 11 έως 21 στα κεντρικά, από 12 έως 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.