Άστατος θα είναι ο καιρός στην χώρα το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως την Κυριακή

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Το Σάββατο 4/7 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Στερεά και της Πελοποννήσου.

Σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 έως 6 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 στα κεντρικά και βόρεια, από 22 έως 37 στα δυτικά και νότια, από 22 έως 35 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 33 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Τις απογευματινές υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Αργά το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην πόλη κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 5/7 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία κατά τόπους, καθώς και στην Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά, και πιθανόν στις Σποράδες.

Πρόσκαιρα είναι πιθανό να υπάρξει ύφεση, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν στην Θεσσαλία, την Δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, την Στερεά και την Πελοπόννησο.

Παράλληλα ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και την Ανατολική Μακεδονία.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα παραμείνουν κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 στα κεντρικά και βόρεια, από 22 έως 37 στα δυτικά και νότια, από 22 έως 35 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 32 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός τις μεσημβρινές ώρες, ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και αργότερα μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.