Διατηρείται άστατος ο καιρός και την Πέμπτη (16/8/2018) στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση και προειδοποιήσεις.

Πέμπτη 16/8/2018
Αρχικά αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πλην δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας, όπου θα έχει νεφώσεις αυξημένες πάνω από ορεινούς όγκους και δεν αποκλείεται να σημειωθούν όμβροι/σύντομες μπόρες. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες. Προς το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σε πεδινότερα τμήματα στα ενδότερα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας (πλην των νοτίων τμημάτων της Χαλκιδικής). Προς το βράδυ μπόρες θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Μακεδονία.
Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Αιγαί 6-7 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσεις θαλάσσια αύρα στα παράκτια ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τμήματα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 33-35°C (στην ανατολική Στερεά όχι πάνω από 31-32°C), στα παράκτια τμήματα δε θα ξεπεράσει τους 27-29°C και στα θαλάσσια τμήματα τους 26-28°C.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ALERT