Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συγκεκριμένη κακοκαιρία λόγω της ιδιαίτερα χειμερινής υφής και τις χιονοπτώσεις. Δείτε το εξειδικευμένο δελτίο χιονοπτώσεων.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η έκταση των χιονοπτώσεων και το ύψος των χιονοστρώσεων που θα σημειωθούν αύριο Τρίτη (18/12/2018) στη χώρα.

Να σημειωθεί οτι στην Κεντρική Μακεδονία η κατάσταση κρίνεται αρκετά οριακή εξαιτίας των βορειοδυτικών ανέμων που θα μεταφέρουν στα επιφανειακά/κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας νωρίτερα ψυχρές αέριες μάζες. Για τον λόγο αυτό χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές κυρίως κατά μήκος της κοιλάδας του Αξιού.

Οι χιονοπτώσεις αυτές είναι πιθανό να επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως τα δυτικότερά της τμήματα.

Χιονοστρώσεις πάνω από 5-10 εκατοστά προβλέπονται για την Δυτική Μακεδονία και τις πόλεις αυτής. Το ίδιο ισχυεί και για περιοχές της υπόλοιπης βόρειας χώρας με υψόμετρα πάνω από 600 μέτρα, με εξαίρεση την Θράκη. Εκεί, αρχικά αναμένονται χιονοπτώσεις άνω των 900 μέτρων, ωστόσο μετά το μεσημέρι και πρός τις βραδινές ώρες τα υψόμετρα θα υποχωρήσουν κάτω από τα 500 μέτρα, ενώ στα κεντροβόρεια τμήματα του Έβρου αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα.