Από την Πέμπτη το πρωί έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (10/1/2018), το θερμό μέτωπο κινούμενο αργά ανατολικότερα αναμένεται να δώσει φαινόμενα πρώτα στα δυτικά με έμφαση στα παράκτια του Ιονίου και στην συνέχεια ανατολικότερα κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν άνω των 2000μ στην Πίνδο. Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στο νοτιανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και στα νοτιότερα τμήμτα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11-12°C στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 14-16°C στα υπόλοιπα νότια ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα.

 

Από το βράδυ της Πέμπτης (11/1/2018) και μετά, τα φαινόμενα του μετώπου θα επεκταθούν προς τα ανατολικά σαφώς εξασθενημένα (μέχρι το ύψος των νομών Πιερίας-Θεσσαλονικης). Προς το πρωί της Παρασκευης  τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως σε Μαγνησία και Πιερία. Νέα σοβαρή επιδείνωση αναμένεται μετά το μεσημέρι από τα δυτικά. Αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως σε Πιέρια, Κίσσαβο και Ανατολική Πίνδο όπου τα εκτιμώμενα ύψη χιονιού ανέρχονται σε 30-50εκ. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το κεντρονότιο Αιγαίο, ενώ θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την μετέπειτα εξέλιξη του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια της κακοκαιρίας με την ονομασία “Ανδρομάχη” θα υπάρξουν ενημερώσεις σε επόμενα δελτία μας.