Σημαντική κακοκαιρία θα πλήξει τις επόμενες ώρες την χώρα μας με ισχυρά φαινόμενα. Παράλληλα αναμένονται και οι πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις σε ορεινά της βόρειας χώρας. Δείτε σε ποια χιονοδρομικά θα χιονίσει.

 

Δείτε αναλυτικά: Νέα επιδείνωση του καιρού – Πρόγνωση καιρού 24-25/11/2019

 

Η πρόγνωση που ακολουθεί ισχύει για τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και τα χιονοδρομικά της Βασιλίτσας, του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου, Ελατοχώριου και 3-5 πηγαδιών για το διάστημα 24-25/11/2019:

Βροχές κατά διαστήματα ισχυρές αναμένονται από την Κυριακή το απόγευμα και μετά. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές θα σημειωθούν αρχικά άνω των 2000 μέτρων και μετά το μεσημέρι της Δευτέρας άνω των 1700-1800 μέτρων. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης θα σταματήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις κορυφές των προαναφερόμενων περιοχών ενδέχεται το ύψος χιονόστρωσης να ξεπεράσει τα 15-20 εκατοστά.

Οι άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση μετά το απόγευμα της Δευτέρας.

Η θερμοκρασία αρχικά κοντά στους 0°C σε υψόμετρο 2000 μέτρων, στους 2-3°C σε υψόμετρο 1700 μέτρων. Σε πτώση κατά 1-2°C μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Για ό,τι νεότερο μπορείτε να ακολουθείτε την ομάδα μας στο facebook, το κανάλι μας στο youtube και τον λογαριασμό μας στο Instagram.