Χειμερινή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με τοπικές βροχές, χιόνια στα ημιορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

 

Τετάρτη 10/3/2021

 • Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα δυτικά, την δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και στο νότιο Αιγαίο το πρωί.
 • Μετά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα και τις βραδινές ώρες οι βροχές θα επεκταθούν στην βόρεια Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Στην Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και ασθενή.
 • Χιόνια θα σημειώνονται μέσα στην ημέρα πάνω από τα 1500-1600 μ. στα βόρεια, και μέχρι το βράδυ πάνω από τα 1000-1200 και τοπικά χαμηλότερα στα βόρεια σύνορα της χώρας.

 

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ στο Αιγαίο και δυτικοί 4-5 μποφορ στο Ιόνιο. Από το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες 4-5 και τοπικά 6 μποφορ στα βόρεια πελάγη, με τάση ενίσχυσης, και δυτικοί με την ίδια ένταση στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13°C στα κεντρικά και βόρεια, από 5 έως 17 στα κεντρικά, από 6 έως 16°C στα δυτικά, από 6 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 6 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 17°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι βόρειοι νότιοι 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και απο το βράδυ βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 °C.

 

Πέμπτη 11/3/2021

 • Στα ανατολικότερα τμημάτα της Κεντρικής Μακεδονίας και την Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες βροχές στα πεδινά και χιόνια πάνω από τα 400-500 μέτρα, κατά τόπους και χαμηλότερα. Στον Έβρο υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων και σε πεδινά τμήματα.
 • Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από την Χαλκιδική οπού θα συνεχιστούν τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.
 • Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στη νότια Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιόνια πάνω από τα 700-900 μέτρα στην νότια Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά, και πάνω από τα 1000-1200 μέτρα στην υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.
 • Βροχές θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου.
 • Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα τμήματα, εκτός από την Εύβοια, την Κρήτη, και κατά τόπους πιθανόν στην Ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφορ στα βόρεια πελάγη και δυτικοί 6-7 μποφορ στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11°C στα κεντρικά και βόρεια, από 3 έως 14°C στα δυτικά, από 3 έως 12°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 5 έως 9 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 16°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ λίγα χιόνια θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι βόρειοι 5-6 και τοπικά 7 μποφορ. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα ανατολικά και νότια του νομού και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 °C.