Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα ο καιρός στους νομούς Σερρών,Δράμας,Καβάλας,Ξάνθης,Ροδόπης και Έβρου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά υψόμετρα.

Προσοχή χρειάζεται στο ορεινό -ημιορεινό οδικό δίκτυο όλων των παραπάνω νομών .

Νομός Σερρών : Χιονοπτώσεις θα δεχθεί ο νομός Σερρών σε πεδινά υψόμετα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Εξαίρεση ίσως να είναι το νότιο  κομμάτι που θα έχουμε εναλλαγες με χιονόνερο. Θα είναι παροδικά έντονες κυρίως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες . Χιονόπτωση θα δεχθεί και η πόλη των Σερρών.

Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά για να έχουμε πιθανή νέα επιδείνωση του καιρού προς το ξημέρωμα της Τρίτης . Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην περιοχή της Πρώτης-Ροδολιίβους όπου τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν .

Νομός Δράμας : Χιονοπτώσεις και στα πεδινά θα δεχθεί ο νομός Δράμας ( τα νότια τμήματα του Κάμπου της Δράμας ίσως έχουν εναλλαγές χιονιού-χιονόνερου ) οι οποίες δεν αποκλείεται να πάρουν κατά τις μεσημβρινές ώρες τοπικά και έντονο χαρακτήρα .

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από νωρίς το απόγευμα με πιθανή νέα επιδείνωση το ξημέρωμα της Τρίτης .

Νομός Καβάλας : Χιονοπτώσεις θα δεχθεί ο νομός Καβάλας τοπικά και σε πεδινές περιοχές ( τα νοτιοδυτικά και ανατολικά-νοτιανατολικά τμήματα του νομού θα έχουν εναλλαγές χιονόνερου με χιόνι ).

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες για να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα . Η πόλη της Καβάλας έχει αυξημένες πιθανότητες για να δεχθεί έστω και παροδικές χιονοπτώσεις . Πιθανή νέα υποτροπή το ξημέρωμα της Τρίτης .

Νομός Ξάνθης : Χιονοπτώσεις θα δεχθεί ο νομός Ξάνθης και σε πεδινά υψόμετρα ( τα νότια τμήματα του Νομού θα έχουν εναλαγγές χιονόνερου με χιόνι ).

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες ενώ σταδιακή βελτίωση θα έχουμε από αργά το απόγευμα . Πιθανή νέα υποτροπή του καιρού το ξημέρωμα της Τρίτης .

Νομός Ροδόπης : Χιονοπτώσεις θα δεχθεί ο νομός Ροδόπης και σε πεδινές περιοχές ( κατά τις μεσημβρινές ώρες στο νότιο κομμάτι του νομού Ροδόπης πιθανώς να έχουμε μετατροπή του χιονιού σε χιονόνερο ).

Έξαρση των φαινομένων κατα τις μεσημβρινές ώρες ενώ σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα . Χιονόπτωση θα δεχθεί και η πόλη της Κομοτηνής .

Νομός Έβρου : Χιονοπτώσεις θα δεχθεί ο νομός Έβρου και σε πεδινές περιοχές κυρίως στο βόρειο και κεντρικό κομμάτι του νομού ( κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες πιθανώς να έχουμε μετατροπή του χιονιού σε χιονόνερο στο νότιο κομμάτι του νομού ).

Έξαρση των φαινομένων τις απογευματινές ώρες για να εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το βράδυ. Η πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει αυξημένες πιθανότητες να δεχθεί χιονόπτωση κυρίως κατά τις πρωινές και πρώτες βραδυνές ώρες. Ιδιαίτερη προσοχή στον βόρειο Έβρο συμπεριλαμβανομένης και της Ορεστιάδας .