Συνθήκες αστάθειας και σήμερα (Τρίτη 22/5/2018) θα δώσουν τοπικές καταιγίδες. Όχι όμως παντού, καθώς η αστάθεια θα περιοριστεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως όσον αφορά την ένταση/έκταση των κυττάρων.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ:

Εστίες καταιγίδων θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κατά μήκος του άξονα της Πίνδου (κόκκινο χρώμα) οι οποίες θα παραμένουν στάσιμες, ανατροφοδοτούμενες σε αυτή την ζώνη. Σε αυτά λοιπόν τα τμήματα θα εντοπίζονται σήμερα τα έντονα φαινόμενα με πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, σε καθαρά δηλαδή ορεινό ανάγλυφο.

Οι καταιγίδες αυτές, καθώς θα ‘απλώνονται’ ανατολικότερα θα εξασθενούν σημαντικά. Αυτό τονίζεται με τις άλλες δύο χρωματικές διαβαθμίσεις, την κίτρινη και την πράσινη αντίστοιχα.

Στις περιοχές με την κίτρινη χρωματική διαβάθμιση, προς τις πρώτες απογευματινές κυρίως ώρες, θα πρέπει οι καταιγίδες της Πίνδου, να καταφέρουν να δώσουν τοπικά αξιόλογες μπόρες ή και μεμονομένες νέες αναπτύξεις πυρήνων, όχι όμως κάτι ικανό να προκαλέσει προβλήματα τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Εστίες καταιγίδων θα αναπτυχθούν και στην Ροδόπη, με επίσης κίνηση ανατολική, χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η περεταίρω ανατολική κίνηση των κυττάρων αυτών σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας (πράσινο χρώμα) θα δώσει σε αυτά τα τμήματα μόνο συννεφιά και μικρή πιθανότητα για σύντομες βροχές/ψιχάλες, γενικά φαινόμενα που δεν θα χρήζουν προσοχής.

Δείτε ΕΔΩ πως θα κυλήσει ο καιρός το τελευταίο 5ήμερο του Μαϊου.

καταιγίδες Ελλάδα χάρτης Μάιος 2018