Πέρα από την γενική μας πρόγνωση που θα μπορείτε να δείτε αργότερα στην κεντρική μας σελίδα . Κρίνουμε απαραίτητη την έκδοση έκτακτου δελτίου χιονοπτώσεων για τον νομό Έβρου.

Οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή από τις μεσημβρινές ώρες. Με χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται μόνο στις κορυφές της ανατολικής Ροδόπης καταλήγουν στο δυτικό κομμάτι του νομού Έβρου.

Ωστόσο, με την ταυτόχρονη ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει γρήγορη πτώση και τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν.

Έτσι, από νωρίς το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει πάνω από τα 600-700μ. στα βόρεια τμήματα της ανατολική Ροδόπης αλλά και θα έχουμε σταδιακή μετατροπή της βροχής σε χιονονέρο στα ημιπεδινά τμήματα του Βόρειου Έβρου.

Μετά τις 6-7 μ.μ σε συνδυασμό με την ενίσχυση των φαινομένων θα έχουμε πλέον χιονοπτώσεις πάνω από τα 150μ. περίπου σε όλο τον βόρειο Έβρο ενώ τοπικά ακόμα χαμηλότερα.

Ενώ προς τις βραδινές ώρες θα έχουμε χιονοπτώσεις ασθενούς μέτριας ένταση σχεδόν σε όλες τις πεδινές περιοχές του κεντροβόρειου-βορείου Έβρου(ιδίως στον βορειανατολικό Έβρο).

Τα φαινόμενα καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα θ;α αρχίσουν να περιορίζονται γρήγορα στα ανατολικότερα τμήματα και θα εξασθενούν.

Επίσης χαμηλά θα πέσουν τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις και σε περιοχές του κεντρικου Έβρου κοντά στην ανατολική Ροδόπη, γύρω στα 200-300μ. τοπικά ακόμα χαμηλότερα.

Λόγω των οριακών θερμοκρασιών (λίγο πάνω από το 0) η χιονόστρωση κάτω από τα 150-200μ. φαίνεται να είναι περιορισμένη και τοπική, ωστόσο για χιονόστρωση οι περισσότερες πιθανότητες εντοπίζονται στο βορειανατολικό κομμάτι του νομού. Περιορισμένη χιονόστρωση δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και στην Ορεστιάδα (μικρές πιθανότητες για το Διδυμότειχο οπού ομώς θα χιονίσει κι εκεί).