Έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας, ενώ παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα στα βόρεια

 

Σάββατο 20/3/2021

 • Βροχές οι οποίες πιθανόν να είναι έντονες κατά τόπους τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.
 • Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και σε όλα τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίo, και θα ενταθούν.
 • Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ παράλληλα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, και ο καιρός θα βελτιωθεί στις Κυκλάδες και το νότιο Αιγαίο.
 • Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ θα ενταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
 • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειώνονται πάνω από τα 1100-1300 μέτρα στα κεντρικά και δυτικά ορεινά, καθώς και πάνω από τα 700-900 μέτρα στην Μακεδονία και την Θράκη, κατά τόπους και χαμηλότερα σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφορ στα νότια πελάγη, και ανατολικοί βορειανατολικοί με την ίδια ένταση στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10°C στα κεντρικά και βόρεια, από 4 έως 15°C στα δυτικά, από 6 έως 16°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 8 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 18°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν σταδιακά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 8 °C.

 

Κυριακή 21/3/2021

 • Βροχές κατά τόπους έντονες στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη.
 • Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι, ενώ εκ νέου ένταση θα παρουσιάσουν αργότερα και πρός τις βραδινές ώρες στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.
 • Λίγες τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες στην δυτική Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά.
 • Πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 800-1600 μέτρα στα βόρεια. Τα χαμηλότερα υψόμετρα θα εντοπίζονται κοντά στα σύνορα.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9°C στα βόρεια, από 4 έως 14 στα κεντρικά, από 6 έως 20°C στα δυτικά, από 7 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 8 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 21°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους έντονες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα ενώ εκ νέου ένταση θα παρουσιάσουν το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 6 έως 8 °C.