Άστατος θα καταστεί ο καιρός από την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Το Τετάρτη 5/8 αναμένονται αρχικά από τις προμεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το μεσημέρι και μετά στην ηπειρωτική Θεσσαλία, την Δυτική Μακεδονία και αργά το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία, από το ύψος της Θεσσαλονίκης και δυτικότερα/βορειότερα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 4-5 έως και τοπικά 6 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 33 στα δυτικά και νότια, από 22 έως 34 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 33 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

 

 

Την Πέμπτη 5/8 αναμένονται τις πρωινές τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο, το Ιόνιο τοπικά, την Δυτική Μακεδονία , την ηπειρωτική Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στις άνω περιοχές και θα επεκταθούν στα δυτικότερα και βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην βόρεια Πελοπόννησο.

Τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως γύρω από τον Θερμαικό κόλπο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 4-5 έως και τοπικά 6 μποφορ στα πελαγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 33 στα δυτικά και νότια, από 22 έως 32 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 25 έως 34 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα δυτικά και βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα γενικευτούν αργά το βράδυ και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.