Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες σε περιοχές της χώρας. Μετά το μεσημέρι η καταγιδοφόρος δραστηριότητα αναμένεται να γενικευτεί αφορώντας όμως κατά βάση ορεινότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, ήδη από το πρωί σε κεντροανατολική Μακεδονία, περιοχές γύρω από το βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια και ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές, οι οποίες κατά βάση θα είναι στάσιμες και θα παραμένουν εκεί όπου δημιουργούνται. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επηρεάζονται και οι εγγύτερες πεδινότερες περιοχές κατα διαστήματα. Μέσα στην ημέρα νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ορεινά της Ρόδου και της Κρήτης, όπου και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι καταιγίδες αυτές θα παραμένουν στάσιμες κατά βάση, ωστόσο προς το απόγευμα δεν εποκλείεται να επηρεαστούν και πεδινότερα των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Βελτίωση αναμένεται προς αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 και τοπικά 4 μποφόρ, στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κλειστά ηπειρωτικά τμήματα το μεσημέρι θα αγγίξει τους 29-33°C, στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 27-29°C και στα νησιωτικά τμήματα τους 25-27°C.

Εφιστούμε την προσοχή στους διαμένοντες σε περιοχές πέριξ των πυρόπληκτων περιοχών. Η πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νομού ίσως προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια στις πυρόπληκτες περιοχές.

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.