Η Μήδεια κινήθηκε ανατολικότερα και η Ιερουσαλήμ ντύνεται στα λευκά. Σπάνιο ή όχι; Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν.

 

Η Ιερουσαλήμ ντύνεται στα λευκά καθώς η Μήδεια την προσεγγίζει στις 17/2/2021. Η χιονόπτωση δεν είναι ακριβώς σπάνιο φαινόμενο στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων. Αναφέρεται πως σχεδόν κάθε χρόνο μπορεί να καταγραφεί έστω μία ημέρα χιονόπτωσης.

Ιστορικότερη χιονόπτωση θεωρείται αυτή που συνέβη στις 4/2/1950, οπότε και σημειώθηκαν 50-70 εκατοστά (όχι επίσημες μετρήσεις – δείτε εδώ όλο το ιστορικό για την Ιερουσαλήμ από το 1870 έως και σήμερα). Δείτε εδώ τον συνοπτικό χάρτη.

 

 

Στις 17/2/2021 μία ακόμη χιονόπτωση σημειώνεται στην Ιερουσαλήμ. Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τις 3μμ τοπική ώρα, ενώ η χιονόστρωση ξεκίνησε από τις 8μμ και μετά.  Δείτε εδώ τον συνοπτικό χάρτη.

Επίσημες μετρήσεις κάνουν λόγο για 3-13 εκατοστά χιονιού μέσα στην πόλη. Η διακύμανση είναι λογική, καθώς το υψόμετρο της πόλης έχει ένα εύορς από 650 έως και 850 μέτρα.

 

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν μας μεταφέρουν σε εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει…

 

 

 

Τις φωτογραφίες δανειστήκαμε από το Aljazeera: