Συνεχίζεται ο ιδιαίτερα άστατος καιρός και την Δευτέρα 7 Μαΐου στο σύνολο της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση στις θερμές ώρες της ημέρας, θα εκδηλωθούν από το εσωτερικό της Πελοποννήσου μέχρι και την Θράκη. Οι άνεμοι παραμένουν εξασθενημένοι, μόνο κατά την διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται πρόσκαιρα. Αυξημένη η πιθανότητα οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ιδιαίτερα άστατος καιρός, συνεχίζεται και την Δευτέρα στο σύνολο του νομού. Όπως και την Κυριακή, έτσι και την Δευτέρα, προς τις προμεσημβρινές ώρες, αρχικά στα γύρω ορεινά και το εσωτερικό του νομού, θα σχηματιστούν καταιγίδες. Αυτά τα κύτταρα, θα επηρεάσουν και την πόλη κατά τόπους και κατά περιόδους, μέχρι και τις βραδυνές ώρες. Τονίζεται πως οι καταιγίδες θα έρχονται από το εσωτερικό του νομού, ενώ θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία γύρω στους 22 βαθμούς το μεσημέρι, αν και θα πέφτει εντυπωσιακά κατά την διάρκεια των φαινομένων.
Προειδοποιήσεις: Το ασθενές ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα έχει ως αποτέλεσμα τα κύτταρα καταιγίδων να κινούνται σχετικά αργά. Αυξημένο λοιπόν το ενδεχόμενο πλημμυρικών επεισοδίων.