Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα έχει ο αυριανός καιρός (24/7/2018) θα είναι οι βορειάδες, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και οι καταιγίδες σε τμήματα της χώρας. Πιο αναλυτικά:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το κεντροβόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους, τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες (εκτός απο την ανατολική Θεσσαλία, όπου θα υπάρχει μόνο συννεφιά κατά διαστήματα). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος, όμως προς το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μήκος της Πίνδου και της Πελοποννήσου, όπου θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Σε Στερεά και Πελοπόννησο οι καταιγίδες δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν και πεδινότερα τμήματα. Πιθανότητα για μπόρες και στα ορεινά της Κρήτης και της Ρόδου. Μετά το μεσημέρι αναμένεται επίσης να συννεφιάσει σε ορεινά της Μακεδονίας, από τα κεντρικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και ανατολικότερα, και της Θράκης. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ωστόσο πρόσκαιρα ίσως επηρεαστούν και περιοχές κυρίως στα ανατολικότερα της κεντρικής Μακεδονίας και τα δυτικότερα της Θράκης. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς αργά το βράδυ.
Όσον αφορά το νομό Θεσσαλονίκης περιμένουμε κάποιες νεφώσεις μετά το μεσημέρι κυρίως στα γύρω ορεινά, τα βορειότερα και ανατολικότερα του νομού, όπου προς το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες. Περιορισμένη αλλά υπαρκτή η πιθανότητα κάποια μπόρα να επηρεάσει την πόλη το απόγευμα.
Στο νομό Αττικής δεν αποκλείονται μπόρες μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειότερα του νομού, οι οποίες ίσως εκδηλώνονται με ένταση σε αυτά τα τμήματα. Μικρή η πιθανότητα να επηρεαστού νκαι τμήματα της πόλης μέσα στο απόγευμα.

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονίας έως 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, δεν θα ξεπεράσει στα εσωτερικά πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τη νότια Κρήτη τους 30-32°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26-28°C και στα νησιωτικά τμήματα τους 25-27°C.

 

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

καιρός χάρτης προειδοποίσης καταιγίδες