Τα τελευταία στοιχεία συμφωνούν για μια σοβαρή κακοκαιρία, με το όνομα Ήρα, η οποία θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά, αρχής γενομένης της Δευτέρας (25/6), φέρνοντας έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε σχέση με το σαββατοκύριακο. Η Τρίτη (26/6) θα είναι η κύρια μέρα της κακοκαιρίας, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το πρωί της Τετάρτης (27/6).

Οι περιοχές που με βάση τα  τωρινά στοιχεία δείχνουν να δέχονται τα εντονότερα φαινόμενα είναι οι εξής:

1. Κεντρική Μακεδονία (Ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό)

2. Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες

3. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

4. Δυτική Ελλάδα

5. Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ενώ με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.

Στον χάρτη αποτυπώνονται οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο. Τις επόμενες μέρες θα βγεί αναλυτική πρόγνωση με περισσότερη έμφαση ανά περιοχή.

Με θαυμαστικό οι περιοχές στις οποίες τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με μεγάλη διάρκεια.

Οι κόκκινες περιοχές δηλώνουν την υψηλή πιθανότητα έντονων φαινομένων.

Στις κίτρινες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο μεμονωμένα και χωρίς μεγάλη διάρκεια, χωρίς να αποκλείονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους.

Στις πράσινες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και σποραδικά, χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

 

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

χάρτης προειδοποιήσεων κακοκαιρία Ήρα