ΜΟΥΝΤΟΣ ΥΓΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας είναι το σημερινό χαρακτηριστικό του καιρού. 

Αναλυτικότερα, στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Στερεά την Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πάνω από τα 700 περίπου μέτρα στην Στερεά και την Εύβοια και τα 800 στην Πελοπόννησο.

Το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγες βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη με λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500-600 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και πρός το βράδυ έως 7 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 στα βόρεια ηπειρωτικά, από 0 έως 11 στα κεντρικά, από 2 έως 13 στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική θα σημειώνονται βροχές κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού πάνω από τα 700-800 μέτρα περίπου. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.