Επελαύνει η κακοκαιρία, με τις εικόνες καταστροφής από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας να αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Στα Τζουμέρκα, αποκόπηκε οριστικά το οδικό δίκτυο στη θέση Στεφάνια, λόγω κατολίσθησης.

Οι επίμονες βροχές προκάλεσαν πτώση βράχων στο οδόστρωμα.

Εικόνες καταστροφής κάνουν την ίδια ώρα το γύρο του Διαδικτύου, από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, έξω από το Αγρίνιο, εκεί όπου ένας ανεμοστρόβιλος και μια καταιγίδα πέρασε από την κωμόπολη, γκρεμίζοντας σκεπές σπιτιών και μπάζα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες στο agrinionews.gr

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Παράλληλα η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, έχει ως αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη υετού έως και τη Δευτέρα.

Στα λευκά τα ορεινά των Ιωαννίνων

Την ίδια στιγμή, χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν από την Τρίτη στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα.

Η φωτογραφία του Πολύμερου Σιώτα που ακολουθεί, από τον δρόμο Μηλιάς-Μετσόβου, δημοσιεύτηκε στο epiruspost.gr.

Πηγή: newsbeast.gr