Το κλάμα ενός μωρού μόλις ενός χρόνων, του μικρού Όλιβερ την ώρα που τον μετέφεραν σε μια βάρκα την ώρα του απεγκλωβισμού, το κλάμα τη μικρής Άιβα που νόμιζε ότι έχασε τη μαμά της, αλλά ευτυχώς την βρήκε. Η ευγνωμοσύνη των σκυλιών που τα άφησαν κλεισμένα σε κλουβιά με το νερό να έχει ανέβει απειλητικά, είναι λίγες μόνο από τις εικόνες από την Βόρεια Καρολίνα. Και φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η παραλιακή πόλη του Γουίλμινγκτον στην Βόρεια Καρολίνα είναι εντελώς αποκομμένη από την υπόλοιπη Πολιτεία λόγω των πλημμυρών. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν. Περίπου 400 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τις πλημμύρες και όπως λένε χαρακτηριστικά η πόλη έχει μετατραπεί πλέον σε νησί!

Συνολικά 17 άτομα θεωρείται ότι έχουν χάσει την ζωή τους από την ημέρα που έφτασε στις ΗΠΑ η Φλόρενς. Στο Γουίλμινγκτον, μια πόλη 120.000 κατοίκων δεν υπάρχει επίσης ηλεκτρικό και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται τουλάχιστον άλλες δυο μέρες καταρρακτωδών βροχών.

Reuters/BBC