Την ίδια ώρα που στις 16 Ιανουαρίου πολλές περιοχές της χώρας μας δέχονταν χιονοπτώσεις. Την ίδια ώρα χιόνιζε, ως συνήθως, και στο Σαππόρο της Ιαπωνίας. Ψάχνοντας στο youtube βρήκαμε αυτό το μαγευτικό βίντεο.

Το Σαππόρο βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, που είναι προσύνεμες στους βορειοδυτικούς ανέμους. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι προέρχονται από το Ασιατικό κομμάτι της Σιβηρίας και εν συνεχεία από την θάλασσα της Ιαπωνίας. Έτσι είναι σε γενικές γραμμές ψυχροί και υγροί άνεμοι. Συνεπώς, οι ανατολικές-βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας έχουν πολύ μεγάλη συχνότητα χιονοπτώσεων και ενίοτε δέχονται πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Ας δούμε και κάποιες γενικές πληροφορίες για το Σαππόρο.

Το Σαππόρο , είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Χοκάιντο, της βορειότερης των τεσσάρων μεγάλων νήσων που αποτελούν την Ιαπωνία, 5η μεγαλύτερη της χώρας. Το Σαππόρο φημίζεται κυρίως για την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 1972 και για το γιούκι μάτσουρι )δηλαδή το φεστιβάλ χιονιού του, που γίνεται κάθε Φεβρουάριο.

Το Σαππόρο είναι μια νέα πόλη και διαφέρει από τις άλλες πόλεις της Ιαπωνίας, γιατί ο σχεδιασμός του έχει γίνει με αμερικανικά πρότυπα. Διαθέτει μετρό και πολλά πανεπιστήμια. Ουσιαστικά έχει μηδενικό υψόμετρο.

Ακολουθεί το μαγευτικό βίντεο.