Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται την Δευτέρα με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Δευτέρα 4/11 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στα υπόλοιπα τμήματα οι βροχές θα έχουν πρόσκαιρο και τοπικό χαρακτήρα και θα εναλλάσονται με βελτιωμένο καιρό.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός απο το ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 12 έως 22 στα δυτικά, από 12 έως 23 στα κεντρικά, από 13 έως 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

 

Την Τρίτη 5/11 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, κυρίως στα ανατολικά τμήματα και την Θράκη. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα πελάγη έως 4-5 και τοπικά 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 22 στα δυτικά, από 13 έως 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.