Ο καιρός αύριο θα παραμείνει καλοκαιρινός με ιδανίκες συνθήκες για εξωτερικές δραστηριότητες σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους ανέμους και τις θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος στο σύνολο της χώρας. Προς τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να σχηματίζονται τοπικές νεφώσεις  κατά τόπους πιο αυξημένες στα ορεινά τμήματα του συνόλου του ηπειρωτικού κορμού, ιδίως στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Χαλκιδικής , τον Όλυμπο, την οροσειρά της Πίνδου και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Προς τις απογευματινές ώρες αναμένεται εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στα ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας), στα ορεινά της Θράκης (κατά βάση στο δυτικό και βόρειο κομμάτι της οροσειράς της Ροδόπης, δηλαδή τα ορεινά του νομού Ξάνθης και Έβρου). Πρόσκαιρα υπάρχει μικρή πιθανότητα κάποιες  από αυτές τις μπόρες να επηρεάσουν και πεδινές ηπειρωτικές περιοχές στην Ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στα βόρεια τμήματα) και της Θράκης (κατά βάση το βορειοδυτικό και βορειανατολικό κομμάτι της Θράκης). Τέλος , μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές και πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της της Χαλκιδικής , στον Όλυμπο, στην οροσειρά της Πίνδου και στα ορεινά της Πελοποννήσου  .

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, από 13°C εως 30-32°C στα ημιορεινότερα, από 17°C εώς 34-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά και από 21°C εώς 29-32°C στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο (στο βορειανατολικό Αιγαίο δυτικοί εως 4 μποφόρ). Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ (ενώ στο Καρπάθιο τοπικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ). Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικόι 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

 

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.