Παροδικές νεφώσεις, χαμηλή ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά και λίγες βροχές στα δυτικά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατο και την Κυριακή, ανήμερα της 28ης.

Αύριο Σάββατο 27/10 στα δυτικά (Ήπειρος, δυτ. Στερεά, δυτ. Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου) θα επικρατούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα παραθαλάσσια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 στα βόρεια, από 12 έως 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 23 στα νησιά.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, ενώ το πρωί η ορατότητα ίσως είναι περιορισμένη τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμους.

 

Την Κυριακή 28/10 στα δυτικά και βόρεια θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και στην Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφορ στο Αιγαίο και από 5 εως 7 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 στα βόρεια, από 12 έως 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 23 στα νησιά.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμους.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμους.