Ο χειμωνιάτικος καιρός φαίνεται να επιμένει και αύριο Τετάρτη (5/12/2018) σε μεγάλο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και τη θερμοκρασία να παραμένει σε χειμερινά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, τις επόμενες ώρες μέσα στο βράδυ (4/12/2018) θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα ίσως εκδηλώνοται μεμονωμένες καταιγίδες. Πιθανή η εκδήλωση τοπικών ασθενών βροχών και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα ορεινά της Εύβοιας.

Μέσα στο πρωί, ο καιρος σταδιακά θα βελτιωθεί στο Ιόνιο. Τοπικές ασθενείς βροχές φαίνεται να επιμένουν στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Βόρεια Κρήτη (σχεδόν αποκλειστικά στα ορεινά) την ανατολική και κεντρική Εύβοια (με έμφαση τα ορεινά) και πιθανώς τα νοτιοδυτικά τμήματα των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βορειανατολική χώρα.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή γενίκευση στο σύνολο της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν έως και μέτρια ένταση στα βόρεια αλλά και τα ορεινότερα τμήματα. Ασθενείς βροχές (τοπικά έως μέτριας έντασης) θα συνεχιστούν στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.

Μέσα στο βράδυ αναμένεται εξασθένηση/παύση των φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, ωστόσο στη Σιθωνία, το Άγιο όρος, τις Σποράδες και την Εύβοια οι βροχές θα επιμείνουν κατά διαστήματα. Πιθανότητα ασθενών βροχών και στην ανατολική Θράκη, αλλά και πρόσκαιρων ασθενών χονοπτώσεων άνω των 400 μέτρων.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις σταδιακά έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο μετά το μεσημέρι. Ενισχυμένοι βορειάδες σε κεντρική Μακεδονία και Θράκη έως 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο στους 13-15°C, στα δυτικά έως 16-18°C, στα βορειοδυτικά ημιορεινά όχι πάνω από τους 8-10°C. Αργά το βράδυ θα υποχωρήσει στα βορειοδυτικά και τα βόρεια σύνορα της χώρας στους -2 με 0°C, στους 3-6°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 12-15°C στα πιο νότια θαλάσσια/παραθαλάσσια τμήματα.

 

Για να μένετε πάντα ενημερωμένοι μπορείτε να ακολουθείτε το group μας στο facebook αλλά και το κανάλι μας στο youtube.