Βελτιωμένος ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/7/2018) στο σύνολο της χώρας με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός τόσο το Σάββατο (21/7) όσο και την Κυριακή (22/7) θα είναι αίθριος στο σύνολο της χώρας. Μοναδική εξαίρεση κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ορεινά της Θράκης, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν όμβροι.
Οι άνεμοι το Σάββατο από βορειοδυτικές διευθύνσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία έως 4 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα 5-6 και τοπικά στο κεντρονότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα αγγίξει τους 36-38°C σε πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσεις τους 33-34°C και στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα τους 29-31°C. Ωστόσο την Κυριακή στα ηπειρωτικά ανατολικά της Πίνδου η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2-4°C αγγίζοντας τοπικά τους 41-42°C.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το σύντομο κύμα καύσωνα που θα κρατήσει έως και τη Δευτέρα (23/7).

Από Δευτέρα (23/7) απόγευμα και μετά αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-7°C. Λεπτομέριες σχετικά με αυτήν την εξέλιξη του καιρού θα υπάρξουν σε νεότερα δελτία που θα εκδοθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

 

καύσωνας καιρός ελλάδα χάρτης Ιούλιος 2018