Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει μέσα στο Σάββατο (10/2) ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής με πολύ ισχυρούς ανέμους αρχικά, οι οποίοι προς το μεσημέρι-απόγευμα και μετά θα δώσουν την θέση τους σε βροχές.

Αναλυτικότερα, η μέρα ξεκινά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αρκετή συννεφιά, ενώ θα σημειώνονται και κάποιες ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Κύριο χαρακτηριστικό μέχρι και αργά το μεσημέρι, ο ισχυρός ανατολικός ανέμος , ο οποίος τοπικά θα αγγίζει και τα επίπεδα θύελλας (άνω των 8 μποφόρ) ακόμη και μέσα στην πόλη. Οι μεγαλύτερες εντάσεις θα σημειώνονται τις μεσημεριανές-πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ σταδιακά προς το βράδυ θα εξασθενήσει και οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες γύρω στα 3-4 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της στροφής των ανέμων σε βοριάδες, δηλαδή από αργά το μεσημέρι-απόγευμα έως και τις νυχτερινές ώρες προς την Κυριακή (11/2), οι βροχές θα ενταθούν κατά τόπους.

Να σημειωθεί πως στα δυτικότερα τμήματα του νομού (από Καλοχώρι και δυτικότερα) οι βροχές θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα, από τις προμεσημβρινές ώρες περίπου, καθώς εκεί θα επικρατεί από το πρωί βοριαδάκι. Οι βροχές θα συνεχιστούν κατά περιόδους μέχρι και το πρωί της Κυριακής, οπότε και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τους χάρτες πρόγνωσης για το σύνολο της χώρας για την κακοκαιρία Βησσαρίωνας.

Ενώ στους χάρτες θερμοκρασίας, αθροιστικού υετού και τρέχουσας ραγδαιότητας μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού.