Η αυλαία ενός αρκετά βροχερού Νοέμβρη και πρώτο μισού Δεκέμβρη, θα πέσει αύριο καθώς η τελευταία διαταραχή ( ίσως και του έτους ) θα περάσει πάνω από τον Ελλαδικό χώρο δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισότερα στην δυτική χώρα καθώς και την ανατολική Μακεδονία-Θράκη ανατολικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις, δυστυχώς λόγω της έντονης θερμής μεταφοράς θα εντοπίζονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα> 1900m και ψηλότερα. Από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ο καιρός βελτιώνεται, καθώς παράλληλα η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σε χειμερινά επίπεδα.

Ολη η επόμενη εβδομάδα, θα κυλίσει με αρκετό έως πολύ κρύο, αλλά και άφθονες ώρες ηλιοφάνειας. Τα όποια φαινόμενα εμφανιστούν, θα αφορούν κυρίως την νότια Πελοπόννησο, Κρήτη νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρα τα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. ΠΑΓΕΤΟΣ τις νύχτες και τα πρωινά στις ηπειρωτικές περιοχές, όλες τις ημέρες της νέας εβδομάδας. Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Δέν φαίνεται καμία αξιόλογη μεταβολή ( βροχές/χιόνια) σε βάθος χρόνου, με τα χιονοδρομικά να μην δέχονται χιονοπτώσεις επίσης το επόμενο διάστημα.