Βροχές σημειώνονται από το πρωί της Κυριακής σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας. Άν και οι βροχές αυτές θα σταματήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι, θα παραμείνει νεφελώδης ο καιρός, όπως και οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με πιθανότητα τοπικών βροχών ασθενούς έντασης στις εν λόγω περιοχές.

Τοπικές βροχές θα σημειώνονται και στο βόρειο Αιγαίο και την Θράκη, ενώ παράλληλα θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Στερεάς, της Ηπείρου, καθώς και στην Πελοπόννησο.

Στην Αττική υψηλή είναι είναι οι πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες, χωρίς όμως να έχουν την χθεσινή εμβέλεια.

Στην Θεσσαλονίκη, όπως και στην Χαλκιδική οι βροχές θα σταματήσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα, ενώ οι νεφώσεις θα παραμείνουν.

Αύριο Δευτέρα βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν αρχικά στην δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονιού και την Πελοπόννησο, ενώ τις μεσημβρινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική Μακεδονία και τα ηπειρωτικά της Θεσσαλίας, καθώς και την δυτική Στερεά.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα προβλέπεται γενικά καλύτερος καιρός με ηλιοφάνεια κατά τόπους και νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις ορεινές περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά οι οποίες θα δώσουν τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών τις πρωϊνές ώρες.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη, σε πτώση στα δυτικά.

Στον χάρτη απεικονίζεται η κατάσταση που θα επικρατήσει την Δευτέρα, οι περιοχές με τα έντονα φαινόμενα σημειώνονται με κόκκινο, ενώ στις περιοχές κίτρινο ο καιρός θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βελτιωμένος, με τις όποιες βροχές να αφορούν τοπικά τμήματα.

Αναλυτική πρόγνωση για την κακοκαιρία “Ήρα”, η οποία θα μας απασχολήσει από την Τρίτη, θα εκδοθεί αύριο.

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.

Δευτέρα Ήρα