Η αστάθεια του προηγούμενου διημέρου (η οποία επηρέασε κυρίως ορεινές περιοχές) αναμένεται να περιοριστεί και πάλι τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση.

Δείτε επίσης την αστάθεια που καταγράφηκε τον Δεκαπενταύγουστο από τις κάμερες του NorthMeteo: Η αστάθεια του Δεκαπενταύγουστου μέσα από τις ορεινές κάμερες του NorthMeteo .

Παρασκευή (17/8) – Κυριακή (19/8)
Με εξαίρεση το πρωί της Παρασκευής, οπότε και δεν αποκλείονται αυξημένες νεφώσεις πέριξ του Αιγαίου, αλλά και των ηπειρωτικών τμημάτων ανατολικά της Πίνδου, γενικά αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρο-βορειότερα ορεινά, όπου και δεν αποκλείονται μεμονωμένες μπόρες ή όμβροι τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από βόρειες διευθύνσεις μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο την Παρασκευή 4-5, το Σάββατο τοπικά 5-6 και την Κυριακή 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32-34°C, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34-35°C (τοπικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας τους 36°C). Στα πιο παράκτια δε θα ξεπεράσει τους 30°C.