Ο καιρός φαίνεται να συνεχίζει σε παρόμοιο (με το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου) μοτίβο το επόμενο τετραήμερο (10-14/8/2018) με αυξημένες θερμοκρασίες και ξηρασία. Ας δούμε την πρόγνωση καιρού πιο αναλυτικά.

Σάββατο (11/8) – Τρίτη (14/8)
Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σύνολο της χώρας. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Δεν αποκλείονται όμβροι σε ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο (πλην των βορειοδυτικών τμημάτων του), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στα κεντρονότιο τμήματα του Αιγαίου 6-7 μποφόρ (πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως και 8 μποφόρ).
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32-34°C (ίσως και τους 35-36°C στα δυτικότερα και τη νότια Κρήτη), στα πιο παράκτια δε θα ξεπεράσει τους 28-30°C.

Αίθριος ο καιρός τόσο στην Αθήνα με τη θερμοκρασία κοντά στους 29-31°C (σε μικρή άνοδο κατά 1-2°C μέχρι την Τρίτη) και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στα ανατολικότερα τμήματα 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τις μεσημβρινές ώρες δεν αποκλείεται η ανάπτυξη νεφώσεων στα ορεινότερα του νομού. Η θερμοκρασία θα αγγίξει το μεσημέρι τους 29-31°C (σε μικρή άνοδο κατά 1-2°C μέχρι την Τρίτη)., φτάνοντας στα δυτικότερα τμήματα του νομού τοπικά και τους 33-35°C. Η υγρασία σε αυξημένα επίπεδα στα πιο παράκτια θα αγγίξει μέσα στην ημέρα και το 50-60%. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς με τη θαλάσσια αύρα να κυριαρχεί τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες έως 3 μποφόρ.

Τα σημερινά στοιχεία για τον Δεκαπενταύγουστο δείχνουν αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με ανάπτυξη νεφώσεων σε Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία και τα δυτικότερα της Μακεδονίας, όπου μετά το μεσημέρι δεν αποκλείονται όμβροι ή σύντομες μπόρες. Μικρή η πιθανότητα να επηρεαστούν και εγγύτερα πεδινά τμήματα. Θα υπάρξει νεότερο δελτίο σχετικά με την εξέλιξη αυτή.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό των επομένων ημερών και μέσω του υψηλής ανάλυσης μοντέλου του ΑΠΘ για Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.