Τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, άστατος ο καιρός την Δευτέρα

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Το Σάββατο 23/5 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοπονήσσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ στα βόρεια και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 στα βόρεια, από 12 έως 25 στα δυτικά και νότια, από 11 έως 26 στα κεντρικά, από 13 έως 25 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 24/5 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές αρχικά στην Δυτική Μακεδονία και την ορεινή Ήπειρο και σταδιακά και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη βόρεια χώρα και τοπικά στην Θεσσαλία.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 στα βόρεια, από 12 έως 24 στα δυτικά και νότια, από 11 έως 26 στα κεντρικά, από 13 έως 25 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

 

 

Την Δευτέρα 25/5 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες στην βόρεια χώρα και στα ορεινά τμήματα των υπόλοιπων ηπειρωτικών τμημάτων, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην Θράκη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τα φαινόμενα θα γενικευτούν στην Θεσσαλία και την Στερεά.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο 4-5 έως 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 στα βόρεια, από 14 έως 25 στα δυτικά και νότια, από 13 έως 22 στα κεντρικά, από 15 έως 25 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 17 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.