Συνεχίζεται ο άστατος καιρός σε αρκετά τμήματα της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Πέμπτη 28/5 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο κατά τόπους, καθώς και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στην Στερεά, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 έως 5-6 μποφορ στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 στα κεντρικά και βόρεια, από 11 έως 22 στα δυτικά και νότια, από 11 έως 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

 

 

Την Παρασκευή 29/5 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα κατά τόπους με έμφαση στην Στερεά, την Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ στα βόρεια και στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 23 στα δυτικά και νότια, από 12 έως 23 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν πρόσκαιρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.