Τοπικές βροχές θα απασχολήσουν αρκετά τμήματα της χώρας το Σάββατο, ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια

 

Παρασκευή 5/3/2021

  • Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι και απο τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17°C στα κεντρικά και βόρεια, από 4 έως 15°C στα δυτικά, από 5 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 12 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 16°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 °C.

 

Σάββατο 6/3/2021

  • Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές το πρωί στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Στερεά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.
  • Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα εντοπίζονται στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ τις βραδινές ώρες οι βροχές θα επεκταθούν στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.
  • Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το βράδυ πάνω από τα 700-900 μέτρα.

Οι άνεμοι στα νότια πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ και στα βόρεια πελάγη από βόρειες με την ίδια ένταση. Το βράδυ οι βοριάδες θα ενταθούν στο βόρειο Αιγαίο φτάνοντας τα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18°C στα κεντρικά και βόρεια, από 6 έως 17°C στα δυτικά, από 7 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 7 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 17°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 °C.